“MKB velt hard oordeel over banken”

MKB geeft banken dikke onvoldoende

MKB geeft banken dikke onvoldoende

In de maanden september en oktober heeft Jonker Advies in samenwerking met Het Ondernemersbelang het “Onderzoek Financieringsmarkt MKB” uitgevoerd. Het onderzoek had tot doel de mening en ervaringen van ondernemers in het MKB in kaart te brengen over de dienstverlening van banken op het gebied van kredietverlening. Daarnaast onderzochten we in hoeverre alternatieve financieringsvormen al daadwerkelijk door het MKB gebruikt en gewaardeerd worden.

 Die mening hebben we luid en duidelijk gekregen. Bijna 400 ondernemers uit heel Nederland van klein tot groot hebben deelgenomen aan het onderzoek. Onderstaande infographic geeft een impressie van de in het oog springende uitkomsten. De conclusies en nadere analyses zijn weergegeven in het persbericht en het artikel dat landelijk in 'Het Ondernemersbelang' is gepubliceerd.

Klik op onderstaande documenten om de betreffende bijlage te openen:

Open Persbericht
Open Artikel
Open Infographic

Indien u geïnteresseerd bent in de nadere analyse en specificatie van de onderzoeksresultaten, verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Wij sturen u dan een rapport met nadere specificaties en analyses.


Met vriendelijke groet,

Jonker Advies Corporate Finance BV

Ron van Bergen