“Verlies nemen is soms de grootste verdienste”

Recovery en investering: de pre-pack methode

In de reeks over het financieringsklimaat in Nederland dit maal een journaal op het snijvlak van recovery en investering: de pre-pack methode.

Hierbij wordt de verkoop van de activa van de onderneming, vóór faillissement, in stilte voorbereid.

De onderneming doet dit in overleg met de belangrijkste zekerheidsgerechtigden, onder het oog van de toekomstige curator. Na het uitspreken van het faillissement kan de curator geruisloos een doorstart bewerkstelligen via een activatransactie.

Dat een goed voorbereide doorstart na faillissement risico’s beperkt en onnodig vernietiging van waarde tegen gaat is ons meer dan bekend uit onze recovery praktijk. Wij begeleiden daarbij ondernemingen en ondernemers in zwaar weer en doorstart situaties. De pre-pack is een, voor bepaalde situaties, welkome uitbreiding van de mogelijkheden om een doorstart goed voor te bereiden en uit te voeren. Voor private investeerders liggen hier naar onze mening ook kansen om waarde te behouden en creëren. Reden waarom het door ons geïnitieerde platform voor Informele Investeerders zich tevens actief op deze investeringsmogelijkheid zal richten.

Open of Download het Jonker Journaal: Cash blijft King!.pdf

Mocht je vragen hebben of nadere informatie wensen kun je uiteraard altijd contact met mij opnemen.

 

Met vriendelijke groet,

Carlo Smolders
Jonker Advies, advies voor ondernemers